NOTA SOBRE LA RESOLUCIÓ SLT/1840/2020, DE 24 DE JULIOL, PER LA QUAL S'ADOPTEN MESURES ESPECIALS EN MATÈRIA DE SALUT PÚBLICA PER A LA CONTENCIÓ DEL BROT EPIDÈMIC DE LA PANDÈMIA DE COVID-19.

 

Publicació al DOGC: Núm. 8185A, 24 de juliol de 2020

Enllaç publicació:

https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/8185A/1806446.pdf

 

Segons l’exposició de motius d’aquesta resolució, la situació epidemiològica al conjunt de Catalunya obliga a adoptar mesures especials de contenció d'un seguit d'activitats per frenar la transmissió del virus de la COVID-19 i protegir la salut de la població d'aquests àmbits territorials i també de la resta del territori de Catalunya.

 

-1 Mesures especials en matèria de salut pública

Mitjançant aquesta Resolució s'estableixen mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de l'expansió de la pandèmia causada per la COVID-19. Algunes d'aquestes mesures afecten tots els municipis de Catalunya i altres en part, les quals deixen sense efecte, en tot allò que s'hi oposin, les establertes a la Resolució SLT/1429/2020, de 18 de juny, per la qual s'adopten mesures bàsiques de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió i afavorir la contenció de la infecció per SARS-CoV-2.

Als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre continuen vigents les restriccions establertes contingudes en la Resolució SLT/1698/2020.

  

-2 Activitats d'oci

a. Se suspèn, en tot el territori de Catalunya, l'obertura al públic dels locals i establiments següents:

- Establiments oberts al públic que disposin de llicència per a les activitats de discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacle.

  Igualment resten suspeses les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en l'apartat precedent.

 

b. S'estableix l'horari de tancament de les activitats de salons de joc, casinos i sales de bingo, en tot el territori de Catalunya, a les 24 h.

 

c. En els municipis que es s'enumeren a continuació s'estableix, per a les activitats de restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals, l'horari de tancament a les 24 hores, llevat que les ordenances municipals continguin l'obligació de tancament abans d'aquesta hora:

Municipis: Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Badalona, Figueres, Vilafant, els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Preixens, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

 

-3 Inspecció i règim sancionador

Correspon als ajuntaments inclosos en l'àmbit territorial i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta Resolució.

L'incompliment de les mesures recollides en aquesta Resolució serà objecte de règim sancionador d'acord amb la legislació sectorial aplicable. 

 

-4 Informes periòdics i durada

S'emetran informes periòdics dels efectes de les mesures. 

El termini de durada de les mesures s'estableix en 15 dies.

 

-5 Efectes

Aquesta Resolució entrarà en vigor a les 00:00 hores del dia 25 de juliol de 2020.