XALOC i els Consells Comarcals de la Garrotxa i el Ripollès fan un pas endavant per l’assoliment d’una Agència Tributària de Catalunya de caràcter integral i més propera a la ciutadania

La Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona (XALOC) ha aprovat els convenis que regulen la col·laboració amb l'Agència Tributària de Catalunya per a l'extensió dels punts de servei presencial a la ciutadania en el marc del projecte d'un servei tributari de caràcter integral al país.

XALOC des de l'any 2012 ha vingut col·laborant amb l'Agència i les diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida, en el disseny i la implementació d'actuacions conjuntes i coordinades amb la finalitat de millorar l'eficàcia de la gestió tributària de les administracions públiques signants i la qualitat del servei que s'ofereix als ciutadans.

L'Agència Tributària ha fixat com a actuació prioritària el seu desplegament territorial i competencial, en aplicació dels principis de desconcentració, descentralització i proximitat, i està duent a terme la implantació de les oficines territorials de gestió tributària per desenvolupar les funcions que actualment estan concentrades en les quatre seus de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.  

El desenvolupament de les funcions pròpies de l'Agència mitjançant punts d'atenció i servei al públic ubicats a les seus i oficines dels organismes de les diputacions facilita el desplegament territorial i permet de forma eficient la presència de l'Agència en un major nombre de municipis, alhora que incrementa les sinèrgies entre les administracions i permet una major proximitat en la prestació dels serveis públics.

Aquests convenis impliquen la posada a disposició de l'Agència Tributària de Catalunya dels espais que XALOC té a les seus dels Consells Comarcals de la Garrotxa i el Ripollès, així com d'altres recursos telemàtics i ofimàtics per a un total de 6 treballadors de l'Agència. Aquestes oficines han obert les seves portes el dia 4 de setembre de 2017.