Agenda 2030

La Diputació de Girona i el seu grup institucional està implementant un pla estratègic per establir l’assoliment dels objectius de l’Agenda 2030. El marc programàtic Agenda 2030 estableix disset objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i cent seixanta-nou fites a assolir per a l'any 2030, i concreta indicadors específics per mesurar aquest assoliment.

XALOC sempre ha mostrat el seu compromís amb el medi ambient, realitzant accions que han estat al seu abast, com per exemple l’adquisició de cotxes híbrids d’ús entre el seu personal tècnic. Enguany, dins l’Agenda 2030 l’organisme també incorporarà al llarg de l’any 2021 diverses accions i polítiques enfocades a l’estalvi energètic.

L’Agenda 2030 es va aprovar l'any 2015, quan els governs dels països membres de les Nacions Unides van aprovar una estratègia global per solucionar els problemes socials, econòmics i mediambientals del planeta. Aquesta agenda marcarà l’acció global pel desenvolupament fins a l’any 2030 i, conjuntament amb la resta d’agendes globals, configura un full de ruta d’actuació connectat entre si per assolir un objectiu comú: el desenvolupament mundial sostenible. Aproximadament el 60 % de les fites que marca l'Agenda són d'àmbit local; en aquest sentit, l’impuls i treball des de les administracions públiques és clau.